Optimisme over Chesapeake Energy

Chesapeake Energy verloor de afgelopen dagen behoorlijk ondanks dat haar resultaten over het eerste kwartaal beter dan verwacht waren. De inkomsten van het Amerikaanse oliebedrijf stegen met 41% (op jaarbasis). Daarnaast schreef het bedrijf voor het eerst in 2 jaar ook weer groene cijfers. De recente koersdaling lijkt dan ook vooral te wijten te zijn aan het algehele marktsentiment. De olieprijzen zijn nog steeds alles behalve stabiel, mede door de meningsverschillen bij de OPEC en de gestegen productie van schaliegas in de VS.

Analisten tippen het aandeel

Diverse analisten zijn van mening dat Chesapeake’s aandeel nu ondergewaardeerd is, dit stoelen zij mede op het feit dat het oliebedrijf behoorlijk haar kosten aan het verlagen is. In het eerste kwartaal was de kostprijs van de productie van een olievat 2,84 dollar.

Verder is Chesapeake bezig met het verlagen van haar schulden. Onlangs gaven de analisten van Suntrust nog een ‘buy’ advies met een koersdoel van 900 dollar voor het aandeel. 2 van de top analisten bij Macquarie stelden eerder in een rapport dat de maatregelen van het bedrijf om haar kosten te verlagen op termijn zeker een positief effect zullen hebben.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 9,99 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 12,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Chesapeake Energy in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 803 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 85 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6,55 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 34,85 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chesapeake Energy's marktkapitalisatie nu 3,69 miljard dollar.

Om 17.06 staat het aandeel 3,5 procent hoger op 5,57 dollar.

Historische koersen Chesapeake Energy van 2007 tot 2017

koersgrafieken chesapeakeenergy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.