Jensen-Group stevige outperformer bij de Belgische aandelen

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 27 procent tot één van de betere aandelen van Belgie. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel hoger (+1 procent). Het gemiddelde Belgische aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 8,3 procent hoger.

Rendementen Jensen-Group versus Belgische aandelen

equity research

Buy & hold rendementen aandeel Jensen-Group over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors winst van 556 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 454 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

De omzet van Jensen-Group over dit jaar komt uit op 323 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 286,3 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Jensen-Group in beeld plus taxaties 2017

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 18 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 2,3 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 19,13.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,25 cent. Het dividendrendement van Jensen-Group ligt hiermee op 0,57 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industriele bedrijven ligt op een magere 0,78 procent.

Laatste koersdoelen rond de 40 euro

KBC Securities, en gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Jensen-Group's marktkapitalisatie 344,04 miljoen euro.

Historische koersen Jensen-Group van 2007 tot 2017

aandeel jensen-groupHet aandeel sloot vrijdag op 44 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.