Analistengilde verwacht omzetstijging Shire

Morgen komt het Engelse bedrijf Shire met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 15,23 miljard GBp. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 6,42 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Shire in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 4,61 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 505 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,98 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 36 GBp. Shire 's dividendrendement komt hiermee op 0,79 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 1,32 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 5950 GBp

Credit Suisse , Deutsche Bank en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Shire 's marktkapitalisatie momenteel 2727,19 miljard GBp.

Het aandeel sloot vrijdag op 4537 GBp.

Historische koersen Shire voorbije 10 jaar

financiele analyse shire

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.