Analisten: meer omzet Microchip Technology in het verschiet

Microchip Technology publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Microchip Technology over dit jaar komt uit op 3,48 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,15 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microchip Technology in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 914 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,89 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 19,43 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,4 dollar. Het dividendrendement van Microchip Technology ligt hiermee op 1,85 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 1,32 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 64 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Morgan Stanley , Susquehanna en Goldman Sachs .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microchip Technology 's marktkapitalisatie 15,27 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 75,58 dollar.

Historische koersen Microchip Technology

fundamenteel onderzoek microchiptechnology

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.