BASF dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Fors dividend BASF

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel BASF nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,12 euro. BASF 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,39 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 3,27 procent.

Dividendrendementen BASF

Morgen zal het Duitse bedrijf BASF haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van BASF over dit jaar komt uit op 61,88 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 70,45 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BASF in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,01 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,43 euro over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 16,97 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 92 euro

Baader Bank, Helvea Baader en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BASF 's marktkapitalisatie op dit moment 84,65 miljard euro.

Om 9.37 staat het aandeel 0,07 procent hoger op 92,16 euro.

Historische koersen BASF

aandelenanalyse basf

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.