Qualcomm bij hoogste dividendaandelen in Amerika

Fors dividend Qualcomm

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Qualcomm nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,14 dollar. Qualcomm 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,05 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,05 procent op.

Dividendrendementen Qualcomm

Morgen zal het Amerikaanse bedrijf Qualcomm haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 23,78 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 25,28 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 6,8 miljard dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 4,61 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,47 te liggen.

Laatste taxaties rond de 65 dollar

Canacord Adams, Morgan Stanley en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Qualcomm 's marktkapitalisatie 80,6 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 52,89 dollar.

Koershistorie Qualcomm 2007-2017

aandelenanalyses qualcomm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.