Intel dit jaar door koersverlies dissonant in Dow

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door het verlies van 2 procent tot één van de slechtste aandelen van de Amerikaanse hoofdindex Dow Jones Industrial Average. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de min (-4 procent). Het gemiddelde Dow-aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 4,3 procent hoger.

Rendementen Intel versus Amerikaanse aandelen

historical returns

Buy & hold rendementen aandeel Intel over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 27 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 84 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,06 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,87 procent op.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 60,02 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 59,39 miljard dollar bedroeg. Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 13,47 miljard dollar.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,8 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 12,63.

Historische omzetten en taxatie Intel

financiele analyse

Laatste taxaties rond de 33 dollar

Het aandeel Intel wordt door 15 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 39,08 dollar. Dit is circa 11 procent meer dan de huidige beurskoers van 35,37 dollar.

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Jefferies & Co. Sanford C. Bernstein & Co en Beleggers Belangen.

Historische beurskoersen Intel

financiele analyse intelHet aandeel staat om 20.52 0,51 procent lager op 35,37 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.