EDF in top Franse dividendaandelen

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel EDF nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,36 cent. EDF 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,65 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,13 procent.

Historische dividendrendementen EDF

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 70,04 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 71,2 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,81 miljard euro.

Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 74 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10,46.

Historische omzetten en taxatie EDF

historische koersen

Laatste taxaties rond de 8 euro

Het aandeel EDF wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 10,6 euro. Dit is circa 40 procent meer dan de huidige koers van 7,74 euro.

De laatste 3 adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van UBS HSBC en Morgan Stanley .

Historische koersen EDF

historische koersen edfHet aandeel sloot vrijdag op 7,74 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.