Analisten gaan uit van superjaar voor Stern

Fors dividend Stern

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Stern nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,29 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 6,31 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automotive bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,36 procent.

Dividendrendementen Stern

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,11 miljard euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,1 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Stern in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 19 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 3,22 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6,35 uit.

Laatste koersdoelen rond de 253 euro

Het aandeel Stern wordt door 21 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 268,58 euro. Dit is circa 6 procent minder dan de huidige beurskoers van 20,45 euro.

De meest recente adviezen voor het auto-onderdelen- en diensten bedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co. Macquarie Research en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Stern 's marktkapitalisatie momenteel 116,05 miljoen euro.

Het aandeel staat om 9.00 0,49 procent hoger op 20,45 euro.

Historische beurskoersen Stern

fundamenteel onderzoek stern

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.