Omzet Axel Springer op hoogste niveau ooit aldus analisten

Fors dividend Axel Springer

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Axel Springer nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,83 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 3,69 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een summiere 0,88 procent.

Dividendrendementen Axel Springer

Morgen zal het Duitse bedrijf Axel Springer haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 3,32 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,29 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Axel Springer in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 285 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 2,46 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,18 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 53 euro

Het aandeel Axel Springer wordt door 13 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 51,35 euro. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige koers van 49,65 euro.

De laatste 3 adviezen voor uitgeverijsector zijn afkomstig van Barclays JP Morgan en Berenberg

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Axel Springer 's marktkapitalisatie 4,91 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.38 0,11 procent hoger op 49,65 euro.

Historische koersen Axel Springer

fundmantele data axelspringer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.