Bierbrouwers outperformen al jaren, recent in het rood

Na jarenlange outperformances noteren de meeste bieraandelen over het afgelopen jaar licht in het rood. Over de periode 2005 tot en met 2015 waren de rendementen van de meeste bieraandelen fenomenaal. Wie tien jaar terug in de biersector stapte staat nu op een gemiddelde koerswinst van ruim 128 procent exclusief dividendrendementen.

Het beste instapmoment was in 2008; sinds dat jaar staat de biersector ruim 263 procent hoger. Deze enorme plus geldt echter voor veel aandelen want kort na de crash van 2008 was het beste instapmoment in jaren.

Rendementen biersector periode 2007-2017

Bieraandelen

Totaalrendementen per ingestapt jaar: rendementen per ingestapt jaar tot heden exclusief dividendrendementen

Over de afgelopen 12 maanden staat de sector door het verlies van ruim 5 procent voor het eerst in het rood. Dit is echter maar een deuk in een pakje boter voor het totale rendement op de langere termijn want in sommige jaren lag zelfs het dividendrendement ook rond dat niveau.

Ook het aandeel Heineken won de afgelopen 10 jaar fors maar loopt toch relatief achter (zie de onderstaande grafiek). Wel staat het aandeel over de voorbije 10 jaar per ingestapt jaar ieder jaar in de plus. Samen met het Amerikaanse Constellation Brands is Heineken daarmee de enige.

Heineken versus biersector afgelopen 10 jaar

Heinekensector

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.