Amazon nog steeds bij duurste Amerikaanse megacaps

Het aandeel Amazon.com zit met haar hoge koers/winst-verhouding van maar liefst 783 nog steeds in de kopgroep van Amerikaanse megacaps (bedrijven met marktkapitalisaties van minimaal 20 miljard dollar). De gemiddelde Amerikaanse megacap kost momenteel 17,4 maal de winst per aandeel.

Amerika's duurste megacaps op basis van K/W

Amazonaandeel

Andere megacaps met hoge koers/winst-verhoudingen zijn o.a. Netflix, Allergan en Facbook.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 166,3 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 135,99 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 4,14 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 8,23 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 102,06 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 933 dollar

Het aandeel Amazon.com .com wordt door 16 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 902,5 dollar. Dit is circa 8 procent meer dan de huidige beurskoers van 839,95 dollar.

Canacord Adams, Nomura Securities en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon.com .com's marktkapitalisatie 395,62 miljard dollar.

Het aandeel staat om 15.59 3,2 procent lager op 839,95 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.