Analisten rekenen op recordjaar Cognizant

Maandag zal het Amerikaanse aandeel Cognizant haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 13,51 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 12,42 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 2 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,35 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15,43 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat Cognizant geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,79 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 65 dollar

Het aandeel Cognizant wordt door 6 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 66,8 dollar. Dit is circa 28 procent meer dan de huidige beurskoers van 51,68 dollar.

Morgan Stanley , Jefferies & Co. en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Cognizant 's marktkapitalisatie nu 31,49 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 51,68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.