Telefonica in mandje goedkoopste Europese megacaps

Het aandeel Telefonica behoort in Europa tot het kleine groepje megacaps met een CAPE ratio tussen de 5 en de 10 plus een fors dividendrendement. Momenteel wordt voor een aandeel Telefonica ruim 9 maal de gemiddelde winst per aandeel van de afgelopen 10 jaar betaald. Dit is fractioneel hoger dan de gemiddelde Europese megacap die op 8,8 noteert.

Europese megacaps met CAPE-ratio's 5-10

Europeseaandelen

Andere bekende namen met relatief lage CAPE-ratio's zijn Allianz , Engie en uiteraard Volkswagen. De definitie van megacap die we hier hanteren is een minimale marktkapitalisatie van 20 miljard euro.

Fors dividend Telefonica

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Telefonica tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,57 cent. Telefonica 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,22 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,27 procent.

Dividendrendementen Telefonica

De omzet van Telefonica over dit jaar komt uit op 51,68 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 47,22 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Telefonica in beeld plus taxaties 2016

historical prices

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 3,17 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 62 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,77 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Telefonica 's marktkapitalisatie 45,53 miljard euro.

Om 12.39 staat het aandeel 0,52 procent hoger op 9,16 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.