Enagas bij hoogste dividendaandelen in Spanje

Fors dividend Enagas

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,39 euro. Enagas 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,8 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 3,22 procent.

Dividendrendementen Enagas

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,2 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2016

stock price

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 421 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,77 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,54 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 16 euro

Het aandeel Enagas wordt door 0 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Voor het aandeel houden wij nog geen koersdoelen bij.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Enagas 's marktkapitalisatie momenteel 5,72 miljard euro.

Het aandeel staat om 17.35 0,52 procent hoger op 23,97 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.