Halliburton voert Amerikaanse olie megacaps aan

Over de afgelopen 12 maanden won de Amerikaanse oliesector een astronomische 77 procent. Oliegigant Halliburton is met een winst van 63 procent de de best presterende megacap in de Amerikaanse oliesector.

Behoorlijk koersherstel Halliburton

Beurkoershalliburton

Het aandeel liet vanaf begin 2016 een fors herstel zien tot rond de 55 dollar. Het aandeel staat echter nog steeds ruim 20 dollar onder haar hoogste koers ooit van circa 71 dollar in juni 2016.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 15,92 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 23,63 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Halliburton in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettoverlies van 50 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Halliburton 's resultaat per aandeel op een verlies van 5 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -1113,6 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,71 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,28 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 1,63 procent.

Laatste koersdoelen rond de 82 dollar

Het aandeel Halliburton wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 84,96 dollar. Dit is circa 19 procent minder dan de huidige beurskoers van 55,68 dollar.

Barclays , BMO Capital Markets en Canacord Adams gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Halliburton 's marktkapitalisatie momenteel 47,66 miljard dollar.

Om 17.02 staat het aandeel 0,2 procent hoger op 55,68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.