STMicroelectronics behoorlijk glamouraandeel maar ook fors dividend

Het aandeel STMicroelectronics noteert inmiddels met een zeer forse CAPE-ratio van 33 en kan op basis hiervan een glamouraandeel genoemd worden. Dit jaar staat het aandeel ruim 32 procent hoger hetgeen ook weer de hogere CAPE-ratio weer verklaard.

Fors dividend STMicroelectronics

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel STMicroelectronics nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,27 cent. STMicroelectronics 's dividendrendement komt hiermee op 3,04 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,90 procent.

Dividendrendementen STMicroelectronics

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 6,96 miljoen euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 6,9 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten STMicroelectronics in beeld plus taxaties 2016

historical prices

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 202 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 23 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 38,61 uit.

Laatste koersdoelen rond de 7 euro

Het aandeel STMicroelectronics wordt door 11 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 6,51 euro. Dit is circa 27 procent minder dan de huidige beurskoers van 8,88 euro.

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van UBS (houden, 8,10 euro), Baader Bank (kopen, 8,40 euro) en Bank of America Merrill Lynch (verkopen, 4,50 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt STMicroelectronics 's marktkapitalisatie 7,8 miljard euro.

Het aandeel staat om 15.19 0,07 procent hoger op 8,88 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.