Visa dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Maandag presenteert het Amerikaanse bedrijf Visa haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Visa over dit jaar komt uit op 15,05 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 13,88 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Visa in beeld plus taxaties 2016

Omzetvisa

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 6,67 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,79 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 29,57 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,56 cent. Het dividendrendement van Visa ligt hiermee op 0,68 procent. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 2,23 procent.

Laatste koersdoelen rond de 92 dollar

Het aandeel Visa wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 88,71 dollar. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 82,5 dollar.

Goldman Sachs , Cowen and Company en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Visa 's marktkapitalisatie 160,88 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 82,5 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.