Analisten verwachten over 2016 meer omzet Yahoo!

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Yahoo! ! met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,06 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 4,97 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Yahoo! ! in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/424-yahoo'> Yahoo! </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 486 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 49 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 84,57 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Yahoo! ! geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een magere 0,28 procent.

Laatste koersdoelen rond de 47 dollar

Het aandeel Yahoo! ! wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 44,6 dollar. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 41,44 dollar.

Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley en Citigroup gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Yahoo! !'s marktkapitalisatie op dit moment 39,2 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 41,44 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.