Analisten tevreden met overname internettak Yahoo!

Verizon Comm. Communications kondigde begin deze week aan de kernactiviteiten van Yahoo! ! over te willen nemen, iets waar de markt langere tijd rekening mee hield en al verwerkt had in recent verhoogde koersdoelen. Verwacht wordt dat de deal door zal gaan en veel beleggers een langdurig hoofdpijndossier mogen afsluiten.

Verizon Comm. Communications wil voor 4,83 miljard dollar aan cash de internetactiviteiten van Yahoo! overnemen, om zo zijn divisie gericht op digitale advertenties en media te versterken. Deze activiteiten vallen onder AOL, dat Verizon Comm. vorig jaar nog voor 4,4 miljard dollar overnam.

Door de acquisitie krijgt Verizon Comm. de labels Yahoo! , Flickr en Tumblr in handen. Verizon Comm. is zelf al de grootste draadloze communicatie uitbater van de Verenigde Staten en wil hiervan profiteren door nieuwe verdienmodellen op te zetten.

De overname komt niet als een verrassing omdat Yahoo! al langere tijd op zoek was naar een koper. Onder de verkoop vallen niet Yahoo! ’s kaspositie, zijn 15% belang in de Chinese internetgigant Alibaba, aandelen in Yahoo! Japan, Yahoo! ’s converteerbare obligaties, enkele minderheidsbelangen van Yahoo! en patenten die niet tot de kernactiviteiten behoren.

Verwacht wordt dat de deal in het eerste kwartaal van 2017 wordt afgerond.

Koersdoelverhogingen

Analisten verhoogden kort voor het bod van Verizon Comm. nog hun koersdoelen voor Yahoo! . Zo zette Bank of America Merrill Lynch zijn koersdoel op 48 dollar gebaseerd op een optelsom van alle onderdelen tezamen. Dit was 3,90 dollar per aandeel voor de kernactiviteiten, 26,55 dollar per aandeel van Alibaba (op een koers van 82,65 dollar), 5,60 dollar per aandeel voor Yahoo! Japan en 6,70 dollar per aandeel cash.

Het resterende opwaarts potentieel is gerelateerd aan de verwachting van de analisten dat de koers van Alibaba de komende 12 maanden zal stijgen naar 99 dollar. Zij handhaafden dan ook hun koopadvies voor het aandeel.

Andere analisten die hun koersdoel verhoogden waren:

 • RBC van 38 dollar naar 39 dollar
 • UBS van 42 dollar naar 43 dollar
 • Citigroup van 43 dollar naar 44 dollar
 • Raymond James van 45 dollar naar 46 dollar

  Hieruit mag geconcludeerd worden dat analisten hun koersdoel slechts licht verhoogden, maar over het algemeen wel voldoende koerspotentieel zagen. Yahoo! sloot vrijdag nog op een koersniveau van 38,90 dollar.

  De eerste reacties op de aangekondigde overname zijn positief. Sommige analisten stellen dat hiermee een decennium van mismanagement wordt afgesloten en het vooral Verizon Comm. geen windeieren zal leggen. De overnameprijs is daarnaast conform de verwachtingen.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.