Analisten verwachten toch dividend ConocoPhilips ondanks verwachte verliezen

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel ConocoPhillips tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,28 procent. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2,82 procent.

Historische omzet en winst + taxatie 2016

Conocophillips

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,08 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 29,46 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2016

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 3,09 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 2,46 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -17,85.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ConocoPhillips 's marktkapitalisatie 54,27 miljard dollar.

Om 16.40 staat het aandeel 0,6 procent lager op 43,91 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.