Celyad enorm negatieve uitschieter in nipt verliezende Europese biotechsector

Celyad stevige underperformer in Europese biotechnologiesector

Het Belgische aandeel Celyad was is vanaf begin dit jaar één van de slechtere aandelen bij de Europese biotechnologiebedrijven. Het gemiddelde Europese biotechbedrijf staat dit jaar ruim 5% in het rood.

Andere Europese biotechnologiebedrijven die behoorlijk aan waarde verloren zijn o.a. Celldex (-76%), Galena Biopharma (-74%) en Novavax (-74%).

Historische beurskoersen Celyad

Celyad

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 6 miljoen euro. Over 2015 werd geen omzet gerapporteerd.

Historische omzetten en resultaten Celyad in beeld plus taxaties 2016

Celyad2016

De analisten rekenen voor 2016 op een nettoverlies van 31 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 3,30 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -5,85 te liggen.

De consensus van de analisten luidt Celyad geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,35 procent.

Laatste koersdoelen rond de 21 euro

Het aandeel Celyad wordt door 3 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 39 euro. Dit is circa 102 procent meer dan de huidige beurskoers van 19,30 euro.

KBC Securities, UBS en Bryan Garnier gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Het aandeel staat om 11.45 1,76 procent lager op 19,30 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.