Superaandeel Hypoport dissonant bij Europese financials

Ondanks dat het aandeel van de Duitse financial Hypoport geen dividenden uitkeert kan het toch wel als een superaandeel betiteld worden. Het gros van de analisten rekent op zowel een omzet- als winstrecord voor dit jaar. Het aandeel Hypoport noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese financiële dienstverleners. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 123 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Dit is in Europa vrij opvallend omdat veel banken met lagere CAPE-ratio's noteren maar ook dalende omzetten hebben. Bij Hypoport is dit dus omgekeerd.

Hypoport

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 156 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 138,98 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hypoport in beeld plus taxaties 2016

Hypoport

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 20 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,23 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,84 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van Hypoport niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,18 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 99 euro

Het aandeel Hypoport wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 98,5 euro. Dit is circa 15 procent meer dan de huidige beurskoers van 83,47 euro.

M.M. Warburg & Co. en Oddo Seydler Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.