Amazon nog steeds 1 vd duurste Amerikaanse bedrijven

Het Amerikaanse aandeel Amazon.com .com koerst nu één de hoogste Shiller PE-ratio's van de Amerikaanse algemene detailhandelsbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa een astronomische 754 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel fors hoger dan het gemiddelde Amerikaanse megacap aandeel dat nu circa 52 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Beurskoers aandeel Amazon.com afgelopen 10 jaar

Aandeelamazon

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 136,95 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 107,01 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/375-amazon-com'> Amazon.com </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 2,8 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,76 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 133,26 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een prima 1,45 procent.

Laatste taxaties rond de 880 dollar

Het aandeel Amazon.com .com wordt door 18 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 842,81 dollar. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige beurskoers van 767,58 dollar. Goldman Sachs , RBC Capital Markets en Dolmen gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.