Salesforce.com dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Salesforce.com met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Salesforce.com over dit jaar komt uit op 8,31 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,67 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Salesforce.com in beeld plus taxaties 2016

Salesforce

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 664 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 95 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een erg hoge 84,13 te liggen.

Van Salesforce.com worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,81 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Salesforce.com 's marktkapitalisatie op dit moment 53,62 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 79,92 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.