Analisten: Dollar Tree op stoom voor recordomzet

Morgen publiceert het Amerikaanse bedrijf Dollar Tree haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 20,97 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 15,5 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dollar Tree in beeld plus taxaties 2016

Dollartree

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 896 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Dollar Tree 's resultaat per aandeel op een winst van 3,79 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 25,2.

De consensus van de analisten luidt Dollar Tree geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een relatief royale 2,07 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Dollar Tree 's marktkapitalisatie 22,44 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 95,51 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.