Fugro inmiddels laagste k/w bij de midcappers

Het aandeel Fugro noteert inmiddels bij de Nederlandse midcap-aandelen met de laagste koersw/winst-verhoudingen (uitgedrukt middels de CAPE-ratio). Voor een aandeel Fugro wordt nu 6,5 maal de gemiddelde winst per aandeel over de afgelopen 10 jaar betaald. De lagere waardering komt uiteraard door de fors gedaalde beurskoers over de afgelopen jaren. Dit is redelijk in lijn met de gedaalde omzetten van de laatste jaren.

Fors minder omzet Fugro verwacht

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,77 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,36 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fugro in beeld plus taxaties 2016

Omzetfugro

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 43 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 41 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -34,51 te liggen.

2010 beste jaar, 2009 slechtste jaar

Aandelenfugro

De matrix hier boven toont Fugro 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Het aandeel had in 2009 met een koersverlies van 61 procent het slechtste jaar (gemeten vanaf 2008). Het jaar 2010 is tot nu toe met een winst van 97 procent het beste jaar voor het aandeel. De belegger die het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds op 52,8 euro) heeft nu een koersverlies van 73 procent.

Dividenduitkeringen worden van Fugro niet verwacht. Het aandeel Fugro wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 14,81 euro. Dit is circa 5 procent meer dan de huidige beurskoers van 14,15 euro.

Kerncijfers offshore diensten-/distributiesector

Fugrosector


Fugro 's boekwaarde/koers staat op 1,05 euro. Gezien dit kleine verschil tussen de boekwaarden de beurskoers voorzien beleggers blijkbaar dus relatief weinig groei van het aandeel. De sector noteert momenteel met een book to market ratio (verhouding tussen boekwaarde per aandeel en de beurskoers) van 0,75. De offshore diensten-/distributiesector noteert momenteel met een CAPE (Shiller PE) van 4,79. Gezien de grote verschillen tussen de beste en slechtste aandelen ligt de volatiliteit in de sector vrij hoog.

De afgelopen jaren noteerde het aandeel met vrij stabiele koers/winst-verhoudingen (zie grafiek rechtsonder). Zowel op de kortere als de langere termijn zijn de rendementen van het aandeel ten opzichte van haar sector behoorlijk uiteenlopend zijn geweest. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fugro 's marktkapitalisatie 1,15 miljard euro.

Historische koersen Fugro afgelopen 10 jaar

Rendementenfugro

Om 13.27 staat het aandeel 1,84 procent hoger op 14,15 euro. Dit komt overeen met 9 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.