Analisten:meer omzet Vopak in het verschiet, vrij hoog dividend

Vopak gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Rotterdam over dit jaar ligt volgens de analisten op 1.25 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 1.23 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vopak in beeld plus taxaties 2021

aandeel

Vopak haven Antwerpen ©

Vopak
Vopak


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 330 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2.61 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 10.66 uit.

Fors dividend Vopak

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.31 euro. Het dividendrendement van Vopak ligt hiermee op 4.71 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een nihile 1.3 procent.

Laatste taxaties rond de 37 euro

De meest recente adviezen voor het offshorebedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Morgan Keegan en ING.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3.49 miljard euro. -30

Het aandeel staat om 16.43 0.75 procent hoger op 27.83 euro.

Historische beurskoersen Vopak

aandeel vopak

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.