Bank of America nu in kopgroep Amerikaanse megacaps qua k/w

Het aandeel Bank of America noteert nu met één van de laagste koers/winst-verhoudingen van de Amerikaanse megacaps. Momenteel wordt voor een aandeel nu 8 maal het gemiddelde resultaat per aandeel over de afgelopen 10 jaar betaald (de CAPE). De lagere CAPE wordt deels verklaard door de harde koersdreunen van de afgelopen jaren. Het hele mandje van Amerikaanse megacaps met CAPE-ratio's tussen de 5 en de 10 verloor dan ook de afgelopen 12 maanden ruim 10 procent.

Licht minder omzet Bank of America verwacht

De omzet van Bank of America over dit jaar komt uit op 81,71 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 82,51 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bank of America in beeld plus taxaties 2016

Bankofamerica

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 13,7 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,26 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,83 te liggen.

Het aandeel Bank of America wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 18,3 dollar. Dit is circa 24 procent meer dan de huidige beurskoers van 14,91 dollar.

Kerncijfers sector banken

Bankensector


Bank of America 's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 1,66. De bankensector noteert momenteel met een CAPE van 21.89. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Bank of America 's marktkapitalisatie 154,77 miljard dollar.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,25 cent. Het dividendrendement van Bank of America ligt hiermee op 1,68 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op 1,83 procent.

Historische dividenden en dividendrendementen Bank of America Dividendbankofamerica

De bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividend kleine compensatie beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers. Het aandeel staat sinds 2008 op een verlies van 64 procent.

De dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 1,15 procent per jaar matig te noemen. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op een summiere 9 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger verwaarsloosbaar.

2013 beste, 2009 slechtste jaar

Rendementenbankofamerica

De bovenstaande matrix toont Bank of America 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Het jaar 2009 is (sinds 2008 gemeten) met een koersverlies van 66 procent het slechtste jaar. 2013 is tot nu toe met een winst van 109 procent het beste jaar voor het aandeel. Vanaf 2008 tot heden bedraagt het rendement min 64 procent.

Het aandeel sloot vrijdag op 14,91 dollar. Dit betekent 10 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.