RBC ziet groeipotentieel voor Starbucks

Na een gesprek met de top van Starbucks is RBC Capital ervan overtuigd dat de Amerikaanse koffiespecialist in het lopende kwartaal zal terugkeren naar een omzetgroei van 5% in Amerika, waar het afgelopen kwartaal de groei nog achterbleef bij de verwachtingen. Desondanks heeft de Amerikaanse zakenbank wel taxaties voor de winst per aandeel voor de komende jaren licht verlaagd.

Starbucks maakte op 21 juli bekend dat over het derde kwartaal van het fiscale boekjaar een omzetgroei is gerealiseerd van 7% tot 5,24 miljard dollar bij een winst per aandeel van 49 dollarcent. Dit was redelijk in lijn met de verwachtingen, al kwam de omzet wel voor sommige analisten lager uit dan verwacht.

Beleggers waren daarbij vooral teleurgesteld over de omzetgroei voor dezelfde winkels (same store sales) die uitkwam op 4%, waar de markt gemiddeld rekende op 5,7% volgens FactSet.

Voor het vierde kwartaal gaat Starbucks uit van een winst per aandeel van 54-55 dollarcent en voor het gehele boekjaar van een winst per aandeel van 1,88-1,89 dollar, wat een lichte verlaging is van de eerdere taxatie. Ook de omzetverwachting voor het gehele boekjaar is licht neerwaarts bijgesteld en de koffiespecialist rekent nu op een enkelcijferige omzetgroei die rond de 5% zal liggen.

Verlaging van verwachtingen

RBC Capital heeft onlangs een gesprek gehad met de top van Starbucks en verwacht op basis daarvan dat op langere termijn de winst per aandeel zal groeien met 17-18%, maar rekent er ook op dat de groei over de komende twee jaar licht lager zal zijn dan eerder gedacht als gevolg van salarisinflatie. De verwachting voor de winst per aandeel voor 2017 hebben de analisten verlaagd van 2,20 dollar naar 2,15 dollar en voor 2018 van 2,53 dollar naar 2,48 dollar.

Tegelijkertijd rekent de Amerikaanse zakenbank erop dat Starbucks in staat zal zijn om in het vierde kwartaal terug te keren naar een omzetgroei van 5% voor de huidige winkels in Amerika.

Al met al blijft RBC Capital bij zijn koopadvies voor Starbucks en hanteert daarbij een koersdoel van 68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.