Clorox dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Clorox . zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 5,75 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 5,66 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Clorox . in beeld plus taxaties 2016Cloroxomzet

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 650 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,95 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 26,54 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,09 dollar. Clorox . 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op 1,74 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Clorox . 's marktkapitalisatie 16,89 miljard dollar.

Om 22.01 staat het aandeel 0 procent lager op 131,35 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.