Analistengilde verwacht omzetdaling ArcelorMittal maar wel weer groene cijfers

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 59,94 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 63,58 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 81 miljoen euro.

Nipt positief resultaat verwacht

<a href='/aandeel/64-arcelormittal'> ArcelorMittal </a>

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 441,63 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van ArcelorMittal niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de industriële metalensector ligt op 1,50 procent.

Laatste koersdoelen rond de 5 euro

ArcelorMittal wordt door 26 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 5,43 euro. Dit is circa 6 procent minder dan de huidige beurskoers van 5,75 euro. Independent Research, Commerzbank en JP Morgan gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ArcelorMittal's marktkapitalisatie 12,28 miljard euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 5,75 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.