Telefonica Deutschland in top Duitse dividendaandelen, ondanks verwachte verliezen

Fors dividend Telefonica Deutschland

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Telefonica Deutschland nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 25,93 cent. Telefonica Deutschland's dividendrendement komt hiermee op 6,77 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiesector levert een dividendrendement van circa 1,57 procent op.

Morgen presenteert het telecombedrijf Telefonica Deutschland haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 7,68 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 7,68 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor Telefonica Deutschland voor 2016 uit van een nettoverlies van 285 miljoen euro.

Over dit jaar ligt de consensus van Telefonica Deutschland's resultaat per aandeel op een verlies van 9 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -42,96.

Laatste taxaties rond de 5 euro

Het aandeel Telefonica Deutschland wordt door 19 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 5,11 euro. Dit is circa 34 procent meer dan de huidige beurskoers van 3,83 euro. De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Barclays (houden, 4,70 euro), HSBC (kopen, 4,30 euro) en Deutsche Bank (houden, 5,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Telefonica Deutschland's marktkapitalisatie 11,39 miljard euro.

Om 13.37 staat het aandeel 4,65 procent lager op 3,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.