TUI AG stevige underperformer in Europese reizen en tourismesector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 32 procent één van de slechtere aandelen van de reizen en tourismesector. Overige slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn onder andere Hersha Hospitality Trust, Sabre Corp en Marcus Corp. Bij de sectorverliezers horen onder andere Hersha Hospitality Trust, Sabre Corp en Marcus Corp.

Momentum reizen en tourismesector

fundamenteel onderzoek Gemiddeld kost de sector nu 25 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 3,45 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 heeft de sector ruim 269 procent winst en vanaf 2007 242 procent winst.

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 19,97 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 19,52 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten TUI AG AG in beeld plus taxaties 2019

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 493 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 84 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10.

Fors dividend TUI AG AG

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,6 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 7,14 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de reizen- en toerismebedrijven ligt op een nihile 0,5 procent.

Recentste taxaties rond de 12 euro

De laatste 3 adviezen voor het toerismebedrijf zijn afkomstig van Independent Research, HSBC en UBS.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt TUI AG AG's beurswaarde 4,93 miljard euro. Het aandeel TUI AG AG was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel TUI AG AG 54 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 20 euro.

Historische beurskoersen TUI AG AG

koersdata tuiag

Om 11.17 koerst het aandeel 2,05 procent hoger op 8,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.