Analisten zien kansen voor lijmdivisie Henkel

Henkel heeft onlangs een analistenpresentatie gegeven over de huidige situatie van zijn lijmdivisie die analisten tot tevredenheid heeft gestemd. Volgens de marktvorsers is de divisie die kleefstoffen produceert minder cyclisch dan verwacht en zijn zij opvallend eensgezind over het opwaarts potentieel van de koers.

Exact hetzelfde advies

Bij Bankhaus Lampe luidt het advies ‘kaufen’ en stelt analist Peter Steiner dat de divisie voor kleefstoffen minder cyclisch is dan gedacht en heeft het potentieel voor een verdere groei van de omzet en een hogere winstgevendheid. Het koersdoel is vastgesteld op 120 euro.

Warburg Research hanteert exact hetzelfde advies als Bankhaus Lampe. De recente presentatie van Henkel heeft de positieve houding van analist Jörg Frey over het bedrijf bevestigd en de lijmdivisie groeit in dezelfde trend als de sector. De analist verwacht dat de marges eveneens zullen verbeteren.

Commerzbank hanteert eveneens voor Henkel een koopadvies met een koersdoel van 120 euro. Het beeld dat het bedrijf heeft gegeven hebben volgens analist Andreas Riemann de verwachtingen bevestigd en daarom blijft de bank positief over het aandeel.

Goede winstgevendheid

Baader Bank heeft voor Henkel een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 112 euro. Analist Christian Weiz stelt dat het management van Henkel een volledig beeld heeft gegeven van de lijmdivisie en zou volgens hem een economische neergang goed moeten kunnen doorstaan.

Exane BNP Paribas hanteert voor Henkel een ‘neutral-advies’ met een koersdoel van 108 euro. De Franse zakenbank komt na een sectorstudie tot de conclusie dat het consumptiegoederenconcern tussen 2016-2018 een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 7% zal realiseren.

De koers van Henkel staat 1,6% lager ten opzichte van een jaar geleden en rond hetzelfde niveau als begin 2016. De koers-winstverhouding bedraagt 22,7 en er wordt een dividendrendement geboden van 1,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.