Apple nog steeds met afstand beste Dow-aandeel afgelopen 10 jaar

Het aandeel Apple blijft ondanks haar relatieve underperformance van de laatste tijd tot de beste Dow-aandelen van het voorbije decennium horen. Het aandeel Apple laat andere enorme winnaars zoals McDonald's en Nike nog steeds ver achter zich.

10-jaars rendementen: de winnaars van de Dow

Dowjonesaandelen

Forse rendementen Dow-aandelen

De bovenstaande aandelen zijn aflopend gesorteerd op hun 10-jaars rendementen zonder dividenden. U ziet dat het gemiddelde Dow-aandeel ruim 102 procent in waarde won in totaal over de periode mei 2006-mei 2016. Ook over de kortere periodes (5 en 3 jaar) staat het gemiddelde Dow-aandeel in de plus. Op de kortere termijnen verloor het gemiddelde Dow-aandeel echter weer.

We dienen op te merken dat dit de rendementen zijn van de aandelen die op dit moment deel uitmaken van Dow-Jones Industrial Average. Aandelen die hier uit verdwenen hebben we dus niet in deze tabel meegenomen. Via de knop 'Aandelenrendementen' ziet u de overzichten van de historische rendementen per land/index/sector.

Apple verloor afgelopen tijd

Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel Apple op een verlies van 27 procent. De hardware sector verloor dezelfde periode ruim 0 procent.

De Amerikaanse aandelen verloren circa 5 procent de voorbije 12 maanden.

Historische koersen Apple afgelopen 10 jaar

Aandeelapple

Licht minder omzet Apple verwacht

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 215,75 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 233,71 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 45,66 miljard dollar.

Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 8,28 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,38 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,17 dollar. Apple 's dividendrendement komt hiermee op 2,30 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de hardware sector levert een dividendrendement van circa 1,72 procent op.

Het aandeel Apple wordt door 26 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 128,68 dollar. Dit is 37 procent meer dan de huidige beurskoers van 94,02 dollar.

De aandelen Cognizant , Heidelberger Druckmaschinen en Apple krijgen in de peer group hardware de meeste voorkeur. De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Robert W. Baird (kopen, 115,00 dollar), BMO Capital Markets (kopen, 117,00 dollar) en Brean Capital (kopen, 125,00 dollar).

Waarderingen Apple

Apple 's boekwaarde/koers staat op momenteel op 0,23. De hardware sector noteert momenteel met een Shiller PE van 6.63.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Apple 's marktkapitalisatie 470,17 miljard dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.