KBC Ancora nu bij één de hoogste dividendrendementen in Belgie

Beleggers in het aandeel KBC Ancora kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel KBC Ancora nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,91 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 6,39 procent. Het gemiddelde dividend van de investeringsbedrijven ligt op een prima 3 procent.

Historische dividendrendementen KBC Ancora

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 257,65 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 232,66 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KBC Ancora in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 239 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3,05 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14,92 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KBC Ancora's beurswaarde 3,56 miljard euro. Het aandeel KBC Ancora was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel KBC Ancora 2 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 50 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 292 procent hoger.

Historische koersen KBC Ancora afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek kbcancora

Het aandeel sloot donderdag op 45,52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.