Stevig dividendrendement Covestro

Fors dividend Covestro

Beleggers in het aandeel Covestro kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Covestro nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. De consensus van het dividend ligt op 2,4 euro per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,75 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de chemiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3 procent op.

Dividendrendementen Covestro

Morgen presenteert het Duitse Covestro haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 13,37 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 14,62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Covestro in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 764 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4,28 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 11,8.

Laatste taxaties rond de 57 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley, HSBC en Barclays.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Covestro's beurswaarde 10,14 miljard euro. Het aandeel Covestro was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Covestro 29 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 41 en de 84 euro.

Om 11.48 staat het aandeel 0,51 procent lager op 50,5 euro.

Historische koersen Covestro afgelopen 10 jaar

financiele analyse covestro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.