Pharming stevige underperformer bij de Nederlandse aandelen

Het aandeel Pharming leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een aanzienlijke min van 57 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Pharming versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Pharming over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een fors verlies van 81 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van procent.

Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Lavide, Espirite en Kardan.

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 164,19 miljoen euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 135,13 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 36 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,6 uit.

Dividenduitkeringen worden van Pharming niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 2 euro

Stifel, Beleggers Belangen en Beursexpres gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Pharming's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 482,2 miljoen euro. Het aandeel Pharming was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Pharming 37 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 2 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 81 procent lager.

Koershistorie Pharming 2007-2018

fundamenteel onderzoek pharming

Om 12.07 staat het aandeel 2,21 procent lager op 0,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.