Licht meer omzet Applied Materials verwacht

Morgen komt het Amerikaanse Applied Materials als één van de eerste large cap semiconductors met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Het afgelopen jaar behoort het aandeel tot de underperformers van haar sector.

Historische koersen aandeel Applied Materials

Aandeelappliedmaterials

Beperkt meer omzet Applied Materials verwacht

Over het afgelopen boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9,52 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2014 toen de omzet 9,07 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2015 op een nettowinst van 1,42 miljard dollar.

Over dit jaar ligt de consensus van Applied Materials's resultaat per aandeel op een winst van 1,16 dollar. De koerswinstverhouding komt hiermee op 13,41 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 41 cent. Applied Materials's dividendrendement komt hiermee op 2,63 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de halfgeleiders sector ligt op 1,05 procent.

Het aandeel Applied Materials wordt door 7 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 24,00 dollar. Dit is 54 procent meer dan de huidige koers van 15,56 dollar.

Binnen de sector halfgeleiders geven de analisten de meeste voorkeur aan First Solar, ASM Int. en Applied Materials. De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Morgan Stanley (kopen, 22,00 dollar), Nomura Securities (kopen, zonder koersdoel) en RBC Capital Markets (houden, 19,00 dollar).

Waarderingen Applied Materials

Applied Materials's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 0,41. De halfgeleiders sector noteert momenteel met een Shiller PE (CAPE) van 33.88. Het aandeel noteert momenteel op 15,56 dollar. Dit komt neer op 18 maal het resultaat per aandeel over 2014.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Applied Materials's marktkapitalisatie 19 miljard dollar.

Om koerst het aandeel 0,42 procent hoger op 16,06 dollar.

beurscourant.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@beurscourant.nl

Copyright beurscourant.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. beurscourant.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.