Boskalis neemt Duitse concurrent over

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft de overname van zijn Duitse sectorgenoot Strabag Wasserbau bekendgemaakt. Analisten hadden deze overname niet verwacht en zijn vooralsnog verdeeld over het aandeel, waar beleggers over de afgelopen 12 maanden een behoorlijke rit achter de rug hebben.

Boskalis kondigde op 4 januari aan dat Strabag Wasserbau wordt overgenomen voor 70 miljoen euro. Deze transactie wordt gefinancierd uit eigen middelen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal worden afgerond.

Strabag Wasserbau is in Duitsland marktleider in de baggersector en realiseert een jaaromzet van circa 50 miljoen euro. In de transactie zit geen goodwill en beperkt zich tot de overname van het materieel. Dit bestaat uit onder meer twee ondiepstekende sleephopperzuigers en een grote moderne backhoe dredger.

Consensus Boskalis

Analisten zijn nog altijd verdeeld over Boskalis. Er staan momenteel 2 koop-, 4 houd- en 2 verkoopadviezen uit. Met een gemiddeld koersdoel van 43,83 euro zien analisten wel een opwaarts koerspotentieel van 16,5%. Verwacht mag worden dat analisten in de komende dagen hun taxaties voor het aandeel zullen bijstellen.

Beleggers hebben dan ook een behoorlijke rit achter de rug. Een jaar geleden duikelde de koers in korte tijd van 44,45 euro naar 40,20 euro, om vervolgens te herstellen tot een voorlopig hoogtepunt van 49,21 euro op 20 maart. Sinds begin september heeft de koers echter een daling ingezet en staat het aandeel momenteel op 37,60 euro. Dit is rond het laagste niveau over de afgelopen 12 maanden en 15,3% lager ten opzichte van een jaar geleden.

Boskalisstaat momenteel op een koers-winstverhouding van 8,3 en biedt een dividendrendement van 4,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.