UBS tipt koopwaardige dienstverleners aan de oliesector

In een nieuw rapport stellen de analisten van UBS vast dat de waardering van de oliesector voorlopig op het huidige niveau zal blijven, doordat de olieprijzen onder druk blijven staan. UBS wijst er echter op dat deze weg al eerder is bewandeld en de marktvorsers zien op basis daarvan vooral voor dienstverleners aan de oliesector kansen.

UBS heeft voor diverse aandelen in de oliesector een koopadvies uitstaan, waarbij zij positiever zijn bedrijven die op het vaste land naar olie zoeken dan offshore bedrijven.

Daarbij zijn bedrijven die een grote globale voetafdruk hebben favoriet voor UBS . Hierin springen er drie Amerikaanse bedrijven tussenuit.

Baker Hughes

Bijna een jaar geleden ging Baker Hughes akkoord om te fuseren met Halliburton , een deal die maar liefst 34,6 miljard waard is.

De fusie tussen de twee giganten deed vragen rijzen over onder meer problemen met de mededingingsautoriteiten, gezien het consolidatieniveau binnen de dienstverlenende oliesector.

Voorlopig is de deal nog niet rond, maar zal deze waarschijnlijk wel volgend jaar worden afgerond. Dat stelt analisten gerust en UBS heeft daarom voor Baker Hughes een koersdoel uitstaan van 78 dollar.

Halliburton

Ook de andere fusiepartij staat op de kooplijst van UBS . Halliburton heeft de koers van het aandeel sinds mei met bijna 1% zien dalen, wat daarmee volgens de analisten een prima instapmoment biedt.

UBS is benieuwd of Halliburton in staat zal zijn om de juiste kopers te vinden voor de divisies die het bedrijf moet afstoten om de fusie met Baker Hughes door te laten gaan.

Verder wordt er door analisten nog gewezen op het belang van ValueAct Capital in Halliburton ter waarde van 19 miljard dollar, terwijl ook hedgefonds Segantii Capital aandelen in handen heeft. UBS hanteert voor Halliburton een koersdoel van 60 dollar.

Schlumberger

Deze dienstverlener voor olievelden is inmiddels hersteld van de lage koers waarop het begin dit jaar nog op noteerde, maar staat wel onder druk door de zwakkere olieprijzen.

UBS stelt dat Schlumberger recent beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers presenteerde. Waar het bedrijf te maken had met dalingen van de omzet en winst, was dit minder dan waar de markt voor vreesde.

Nu de boringen weer aantrekken en Amerikaanse platformen nog in 2015 en 2016 worden toegevoegd aan de portfolio, zijn de perspectieven van Schlumberger goed voor beleggers die geduld hebben. UBS heeft voor het aandeel een koersdoel uitstaan van 110 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.