Defensieve dividendaandelen die de volgende marktcorrectie kunnen weerstaan

Beleggers lijken langzaamaan nerveus te worden, nadat de beurzen twee weken aan overwegend rode cijfers hebben laten zien. Zo zijn er de mogelijke renteverhogingen in de Verenigde Staten, waardoor beleggers steeds meer gaan kijken naar defensieve aandelen. In het licht daarvan zijn er een aantal Amerikaanse aandelen die een uitstekend dividendrendement bieden tegen een mogelijke marktcorrectie.

Altria Group

Altria Group focust zich volledig op de Amerikaanse tabaksindustrie, nu de internationale activiteiten van Philip Morris International zijn afgesplitst. Analisten wijzen erop dat het bedrijf hiermee geen risico heeft op negatieve wisselkoerseffecten.

Verder wordt verwacht dat het huidige dividendrendement van 3,9% in de nabije toekomst verder zal worden verhoogd, samen met een industriebrede prijskracht om de dalende volumes te bestrijden.

Verder lijken de meeste rechtszaken achter Altria Group te liggen, terwijl ‘vaping’ zorgt dat rokers nog altijd regelmatig pakjes sigaretten kopen.

Op dit moment hebben slechts 2 analisten een advies voor het aandeel uitstaan, die beide ‘kopen’ luiden. Daarbij levert het gemiddeld koersdoel van 58,90 dollar een opwaarts potentieel op van 5,3%.

Pfizer

De Amerikaanse farmaceut Pfizer staat sinds lange tijd weer boven een koersniveau van 30 dollar.

Veel beleggers weten dat het bedrijf wordt blootgesteld aan aflopende patenten en om dit te bestrijden gaat het wellicht zijn eigen generieke geneesmiddelen op de markt brengen. Pfizerheeft volgens analisten daarnaast ook een herstructureringspotentieel voor speculatieve beleggers, indien het bedrijf besluit om zichzelf op te splitsen.

In tegenstelling tot andere farmaceutische aandelen staat de koers van het aandeel slechts 4% af van het hoogste niveau over de afgelopen 52 weken, terwijl zijn dividendrendement van 3,2% beter is dan dat van concurrenten.

Momenteel hebben alle 9 analisten die het aandeel volgen een koopadvies voor Pfizeruitstaan. Daarbij levert het gemiddeld koersdoel van 38,76 dollar een verwacht rendement op van 9,9%.