Waarom Reesink een rendement biedt van bijna 10%

Reesink is onlangs opgewaardeerd door de analisten van SNS Securities, omdat zij vinden dat het bedrijf voor de lange termijn goede vooruitzichten heeft en ondergewaardeerd is. Dit is onder meer gestoeld op de recente stappen die Reesink in het buitenland heeft genomen en de kredietfaciliteit die eerder dit jaar is afgesloten.

Begin mei maakte Reesink bekend dat het een kredietfaciliteit van in totaal 140 miljoen euro heeft afgesloten ter vervanging van de lopende regeling, die in oktober van dit jaar zou aflopen. De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar en is afgesloten met ABN AMRO Bank, Rabobank, Commerzbank en BNP Paribas.

Dit is onder meer nodig om de overname van het Duitse Imav Hydraulik in goede banen te leiden, die eind april al werd aangekondigd. Hiermee verstevigt Reesink zijn positie in Duitsland op het gebied van hydraulische componenten en systemen.

Voet aan de grond in Turkije

Eind juni maakte het bedrijf daarnaast bekend een samenwerking te hebben gesloten in Turkije. Hiervoor gaat het samenwerken met het uit Heerenveen afkomstige APH Group, dat al jaren actief is in Turkije. Voor de samenwerking is Reesink Turkey opgericht, waarin Reesink een belang houdt van 75%.

Reesink ziet in Turkije veel groeipotentieel voor de agrarische sector en gaat samenwerken voor de distributie van grondbewerkings-, voederwinnings- en voederverwerkingsmachines.

Reesink ondergewaardeerd

Op 22 juli heeft SNS Securities zijn advies voor Reesink verhoogd van ‘neutral’ naar ‘accumulate’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 90 euro naar 92 euro. De analisten vinden dat het bedrijf ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn sectorgenoten.

SNS Securities wijst hiervoor op de sterke balans en kasinstroom, terwijl de vooruitzichten voor de lange termijn goed zijn. De analisten zien goede kansen in de agrarische activiteiten, vanwege de verwachte investeringen van zuivel-, groente en fruitboeren.

Verder kan Reesink volgens SNS Securities profiteren van een mogelijk herstel van de Nederlandse bouwsector. Hierop heeft het bedrijf al geanticipeerd middels de overname van Kobelco. De analisten wijzen er daarbij op dat Reesink vooral actief is in nichemarkten, die van nature minder volatiel zijn.

Tot slot ziet SNS Securities voor de divisie Material Handling van Reesink dat deze profijt heeft van de focus op beter renderende segmenten.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.