Koop deze aandelen voordat de kwartaalcijfers gepresenteerd worden aldus Morgan Stanley

Het cijferseizoen is aangebroken en dat betekent dat de aandelenkoersen van bedrijven forse schommelingen kunnen laten zien. Reden genoeg voor Morgan Stanley om een aantal Amerikaanse aandelen te tippen die volgens de analisten kunnen profiteren van hun naderende kwartaalcijferpresentatie.

E-commerce onderschat

Een van de aandelen die Morgan Stanley tipt is Amazon.com , dat op donderdag 23 juli zijn tweedekwartaalcijfers zal presenteren. De analisten rekenen erop dat het bedrijf de verwachtingen zal verslaan, omdat de markt de twee sterke punten van het bedrijf nu nog onderschat.

Volgens Morgan Stanley laat de e-commerce divisie van Amazon.com goede resultaten en een hogere winsten per klant zien, terwijl de fulfillment kosten per product dalen.

zodoende rekent Morgan Stanley erop dat de koers van Amazon.com op korte termijn zal klimmen richting 520 dollar, wat op het huidige koersniveau neerkomt op een koersstijging van bijna 15%.

Profiteren van renteverhoging

Aandeelhouders van Bank of America zouden volgens Morgan Stanley de recente voorspellingen van Fed voorzitter Janet Yellen met luid gejuich moeten ontvangen.

Yellen kondigde aan dat de Amerikaanse rente nog dit jaar omhoog zal gaan, wat voor Bank of America gunstig is omdat een groot deel van zijn bedrijfsmodel gericht is op de Amerikaanse consument. hierdoor profiteert de bank meer van renteverhogingen dan andere Amerikaanse banken.

Morgan Stanley is van mening verwacht dat dit snel zichtbaar zal zijn in de resultaten van Bank of America , zeker als de zekerheid van een renteverhoging dichterbij komt. Morgan Stanley hanteert voor Bank of America een koersdoel van 20 dollar.

Te pessimistisch

Tot slot denkt Morgan Stanley dat de vooruitzichten voor aandeelhouders van Caterpillar er niet zo slecht uit zien als zij momenteel nog denken. Dankzij hogere constructiemarges verwacht de Amerikaanse zakenbank namelijk dat het bedrijf de markt zal verrassen tijdens de publicatie van zijn kwartaalcijfers op 23 juli.

Daarnaast is Morgan Stanley van mening dat Caterpillar wel eens zijn outlook voor het gehele jaar significant kan verhogen, vanwege de stabilisatie van de olieprijzen en een robuuster herstel in de Amerikaanse bouwsector.

Opmerkelijk is dat het koersdoel van Morgan Stanely voor Caterpillar 75 dollar is, wat daarmee onder de huidige koers ligt. In het meest gunstige scenario rekent Morgan Stanley er echter op dat de koers zal stijgen naar 111 dollar. Om dit te laten gebeuren, denken de analisten dat Caterpillar zijn constructieresultaten moet zien te verbeteren en de dalingen in zijn mijndivisie moet minimaliseren.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.