UBS verhoogt koersdoel Caterpillar stevig

Zakenbank UBS verhoogde vandaag het koersdoel voor Caterpillar fors, van 130 dollar naar 180 dollar. Analist Steven Fisher handhaafde echter wel zijn houdenadvies voor het aandeel. Fisher duidt op de grotere kansen op grote infrastructuurprojecten in de VS. De recente koerswinst van het aandeel komt volgens de analist door de gestegen vraag naar de machines van Caterpillar.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 41,72 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 53,8 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Caterpillar in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Caterpillar machine ©

Caterpillar
Caterpillar


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,96 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,26 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 31,85 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,1 dollar. Caterpillar's dividendrendement komt hiermee op 2,45 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de industriële bouwkundige bedrijven ligt op een schamele 0,23 procent.

Caterpillar's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 96,42 miljard dollar. Het aandeel Caterpillar bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Caterpillar maar liefst 30 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 88 en de 171 dollar.

Historische koersen Caterpillar

fundamenteel onderzoek caterpillar

Klikt u hier voor dividend aandeel Caterpillar. Het aandeel staat om 21.21 0,76 procent hoger op 167,53 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.