2 aandelenideeën van Merrill Lynch met koersdrijvers

Merrill Lynch ziet voor een aantal Amerikaanse aandelen een sterk opwaarts koerspotentieel, waaronder Comcast en Applied Materials . De kabelmaatschappij kan volgens de analisten profiteren van een aantal kaskrakers, terwijl de toeleverancier voor semiconductors diverse ijzers in het vuur heeft liggen en de koers de afgelopen periode is achtergebleven op de markt.

Comcast

Doordat de Amerikaanse kabelmarkt bezig is aan een consolidatie was Comcast lange tijd in gesprek met Time Warner Cable over een overname. Na een jaar van gesteggel met de mededingingsautoriteiten heeft Comcast hier echter van afgezien. Comcast is desondanks nog altijd marktleider en zal zeker op zoek blijven naar overnamekandidaten.

Comcast weet door extreem sterke content zijn omzet en inkomsten te laten groeien. Daarnaast geeft de stijgende omzet bij NBC Universal het bedrijf rugwind, terwijl de toenemende sportuitzendingen de omzet verder zullen opdrijven. Over het afgelopen kwartaal rapporteerde Comcast nog een beter dan verwachte winst en omzetgroei, doordat zijn kabeldivisie de sterkste omzetgroei in vier jaar presenteerde.

Merrill Lynch wijst op de sterke prestaties van NBC Universal en verwachten dat de films Jurassic World en de Minions spinoff twee kaskrakers gaan worden. Daarnaast denken de analisten dat de AT&T -DirectTV deal kan zorgen voor een toename van de vraag naar programma’s van Comcast .

Het aandeel is recent toegevoegd aan de Russell 1000 en heeft volgens Merrill Lynch een groot opwaarts potentieel. Daarom staat Comcast op de kooplijst van Merrill Lynch, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 84 dollar en daarmee een rendement voorzien van 32,8%.

De consensus voor Comcast is ondertussen zeer posities. Geen van de analisten heeft een verkoopadvies afgegeven, terwijl slechts 1 analist een houdadvies heeft uitstaan. Daar staat 7 koopadviezen tegenover, waaronder die van Merrill Lynch. Gemiddeld hebben analisten daarbij een koersdoel afgegeven van 65,17 dollar, wat een verwacht rendement oplevert van 3% Hier zit Merrill Lynch dus fors boven.

Applied Materials

Applied Materials is de wereldwijde marktleider in precisiemateriaal oplossingen in de semiconductor sector. Zijn technologieën dragen er aan bij om innovaties zoals smartphones en zonnepanelen goedkoper en toegankelijker te maken.

Het aandeel van deze semiconductor is volgens Merrill Lynch het afgelopen jaar achtergebleven op de markt. Applied Materials wordt daarmee momenteel met een korting verhandelt ten opzichte van het gemiddelde, waarmee het voor geduldige beleggers een waardevolle investering kan zijn.

Merrill Lynch is dan ook zeer positief over het aandeel en ziet Applied Materials niet alleen profiteren van de semiconductor divisie, maar ook van zijn grotere divisie voor flexibele schermen. De Amerikaanse zakenbank heeft voor het aandeel een koersdoel afgegeven van 26 dollar.

Net als bij Comcast geldt voor Applied Materials dat geen van de analisten een verkoopadvies voor het aandeel heeft afgegeven. Wel staan er 2 houd- en 6 koopadviezen uit. Met een gemiddeld koersdoel van 25,75 dollar zien analisten daarbij een opwaarts koerspotentieel van 32%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.