Waarom Munich Re als dividendkanon en slechtste aandeel van Europa wordt bestempeld

Het Duitse Munich Re zal binnenkort zijn resultaten over het tweede kwartaal presenteren. Analisten verwachten over het algemeen dat de dalende trend de afgelopen maanden is doorgezet, maar zijn verdeeld over het potentieel voor de komende periode. Sommigen vragen zich daarbij zelfs hardop af of het nog gerechtvaardigd is om te investeren in herverzekeraars.

Hogere winst en dividend verwacht

Commerzbank heeft zijn advies voor Munich Re verhoogd van ‘reduce’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is verhoogd met 10 euro tot 181 euro.

Analist Frank Kopfinger schrijft in zijn rapport dat hij voor het tweede kwartaal sterke resultaten van de herverzekeraar verwacht en mede daarom zijn winst- en dividendverwachtingen zal verhogen. Op het huidige koersniveau zijn daarbij de risico’s volgens de analist beperkt.

Rekensom levert dalende resultaten op

Bankhaus Lampe heeft zijn advies voor Munich Re verhoogd van ‘verkaufen’ naar ‘halten’, waarbij het koersdoel is gehandhaafd op 170 euro. De aandelen van de herverzekeraar zijn momenteel eerlijk gewaardeerd, aldus Andreas Schäfer.

Bernstein Research hanteert eveneens een houdadvies voor Munich Re, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 163 euro. Analist Thomas Seidl rekent voor dat de dalende bedrijfsresultaten op groepsniveau worden voortgezet. Dit zal echter worden opgevangen door het hoge totaalrendement van de herverzekeraar, onder meer door de inkoop van eigen aandelen.

Slechtst presterende aandeel van Europa

Credit Suisse bestempelt Munich Re als ‘Top Underperform’ in Europa. De Zwitserse zakenbank stelt dat de druk op de winst aanzienlijk is door de dalende prijzen voor herverzekeringen. Het advies luidt dan ook ‘underperform’ met daarbij een koersdoel van 150 euro

Ook Goldman Sachs heeft het advies voor Munich Re op ‘verkopen’ staan. Analist Wiliam Elderkin zegt dat de belangrijkste vraag voor beleggers vanwege de moeilijke marktomstandigheden nog ooit moeten investeren in herverzekeraars. Volgens de analist wordt de daling van de winst nog deels verduisterd door speciale effecten. Goldman Sachs hanteert voor Munich Re een koersdoel van 160 euro.

Consensus

Mede dankzij de adviesverhoging van Commerzbank staan er nu voor Munich Re 8 verkoop-, 14 houd- en 3 koopadviezen uit. Daarmee is een groot deel van de analisten nog altijd negatief over het aandeel.

Desondanks ziet een meerderheid van hen nog opwaarts potentieel voor de koers. Met een gemiddeld koersdoel van 172,67 euro bedraagt het verwacht rendement 6,2%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.