Analisten betwijfelen kantelpunt Micron Technology

Micron Technology presenteerde recent teleurstellende resultaten over het afgelopen kwartaal, waarmee de zwakke prestaties die tot dusver in dit jaar werden neergezet zijn doorgetrokken. Analisten vragen zich echter af of hiermee niet het dieptepunt is bereikt en daarmee het aandeel koopwaardig is geworden.

Over het derde kwartaal van het fiscale boekjaar rapporteerde Micron Technology een winst per aandeel (wpa) van 0,54 dollar bij een omzet van 3,85 miljard dollar, waar analisten rekenden op een wpa van 0,56 dollar bij een omzet van 3,90 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder realiseerde Micron Technology nog een wpa van 0,79 dollar bij een omzet van 3,98 miljard dollar.

Koopwaardig of niet

Ondanks dat de Amerikaanse technologiegigant hiermee dus niet voldeed aan de verwachtingen, waren beleggers niet verrast. Tot dusver heeft Micron Technology een zwak jaar achter de rug, waarbij de koers van het aandeel met meer dan 31% in waarde is gedaald. Daarmee vragen analisten zich af of Micron Technology niet koopwaardig is geworden.

Micron Technology is namelijk wereldmarktleider in geavanceerde semiconductor systemen. De brede portefeuille van het bedrijf met producten als DRAM, NAND en NOR flash, is de basis van zijn digitale opslagoplossingen.

Kijkende naar de consensus zijn analisten zeer positief over Micron Technology . Er staan weliswaar 2 verkoopadviezen uit, daartegenover staat 1 houdadvies en 12 koopadviezen. Micron Technology staat momenteel op een koers-winstverhouding van 6,3% en lijkt daarmee laag gewaardeerd.

Door de koersdaling over het afgelopen halfjaar is het verwacht rendement opgelopen, aangezien analisten voorlopig vasthouden aan hun taxaties. Met een gemiddeld koersdoel van 33,86 dollar zien zij voor de koers een opwaarts potentieel van 40,9%. Wel moet daarbij opgemerkt worden dat recent afgegeven koersdoelen onder het gemiddelde liggen, wat aangeeft dat analisten iets minder optimistisch zijn geworden.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.