Credit Suisse zet in op verbetering mijnbouwaandelen

Credit Suisse stelt vast dat het pessimisme rondom de aandelen van mijnbouwbedrijven inmiddels lijkt te zijn ingeprijsd in de koersen. Daarom heeft de Zwitserse zakenbank zijn negatieve adviezen opwaarts bijgesteld. De ontwikkelingen van de grondstoffenprijzen blijven echter iets dat de analisten in de gaten houden en voorlopig op basis daarvan hun winstverwachtingen hebben verlaagd.

Advies BHP Billiton omhoog

Credit Suisse heeft zijn advies voor BHP Billiton vanwege de zwakke koersontwikkeling verhoogd van ‘underperform’ naar ‘neutral’, waarbij het koersdoel is gehandhaafd op 1350 pence. De analisten stellen vast dat ondanks de dalende marktverwachtingen BHP Billiton zich heeft ontpopt als een flexibel bedrijf dat met zijn dividendrendement marktleider is.

De consensus voor BHP Billiton is licht positief, maar met 17 houdadviezen zijn de meeste analisten behoudend. Daarnaast staan er 3 verkoop-, en 8 koopadviezen uit. Met een gemiddeld koersdoel van 1626,11 pence zien analisten wel een opwaarts potentieel voor de koers van 18,1%

Krachtig Rio Tinto

Voor Rio Tinto heeft Credit Suisse zijn advies laten staan op ‘neutral’, terwijl het koersdoel is vastgesteld op 2800 pence. De analisten verwachten onder meer dat de prijsdruk op ijzererts in de tweede helft van dit jaar weer zal toenemen.

Van de grote bedrijven die het grootste deel van hun omzet met ijzererts realiseren, is Rio Tinto volgens Credit Suisse het beste voorbereid. Hiervoor wordt gewezen op de sterke balans van het bedrijf en de continue inkoop van eigen aandelen.

Analisten zijn licht positief over Rio Tinto. Met 8 koop-, 13 houd- en 2 verkoopadviezen komt duidelijk naar voren dat ook hier de marktvorsers behoudend zijn. Met een gemiddeld koersdoel van 2616,50 pence ligt het verwacht rendement op 14,3%.

Glencore favoriet

Voor Glencore heeft Credit Suisse zijn koersdoel licht verlaagd met 8 pence tot 310 pence, maar het advies gehandhaafd op ‘outperform.

Voor Glencore zien de analisten de sterkste kasstroom in de sector. Naast Boliden AB en KAZ Minerals behoort Glencore tot de favoriete aandelen van de Zwitserse zakenbank, ook vanwege de toenemende aandacht voor basismetalen zink en koper.

Analisten zijn zeer verdeeld over Glencore. Er staan 5 verkoop-, 9 houd- en 7 koopadviezen uit. Wel zijn analisten er gemiddeld eensgezind over dat er nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel aanwezig is. Het gemiddeld koersdoel ligt op 272 pence, wat een verwacht rendement oplevert van 14,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.